Populære innlegg

onsdag 11. mai 2011

En god massasje gir også biologiske effekter

En god massasje gir også biologiske effekter

Posted on 16/01/2011 av~SerendipityCat~

3



Mange ME-pasienter har god nytte av ulike former for fysioterapi og massasje som virker smertelindrende, løser opp spenninger og får kroppen til å roe seg ned.

Dessverre ses ikke massasje av mange på som “ekte behandling” – kanskje de tror det er bare for kosens skyld at man ønsker å bli knadd og strukket? Selv om ME-pasientene ikke tusler rundt på luksuriøse SPA i dyre badekåper og nipper til grønn te, er det kanskje nettopp dette med “luksus” som får mange til å tro at massasje er bortkastede penger?

Så er ikke tilfelle, skal vi tro NY Times. I en artikkel med tittelen “Regimens: Massage Benefits Are More Than Skin Deep”, forklarer de hvorfor massasje gjør mer enn å mye opp såre muskler.

Resultatene fra en undersøkelse i regi av Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles overrasket forskerne. Hos deltakerne i undersøkelsen fant man blant annet:

- Reduksjon av stresshormonet kortisol i spytt og blod.

- Økt antall lymfocytter – hvite blodceller som er del av immunsystemet.

Studien er publisert her.

Jeg håper at vi etter hvert kan få helsevesenet til å ta på alvor hvor nyttig helkroppsmassasje (i motsetning til å bli mykt massert i 20 minutter på én skulder f.eks.) kan være for ME-pasientene, og at det blir mulig å få dette dekket eller i det minste refundert via skatteoppgjøret. Nå er jeg kanskje for optimistisk her, eller hva??

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar