Populære innlegg

torsdag 21. mars 2013




Yoga Fakta
Yoga er en gruppe av gammel praksis som ble først utviklet i India. Det er fortsatt populær i landet i dag, og regnes som en åndelig øvelse. Mange indere ser det som en måte å oppnå opplysning. Yoga er brutt ned i fire primære kategorier, og disse er Bhakti Yoga, Jnana Yoga, Karma Yoga, og Raja Yoga. Men disse er bare noen få av de mange varianter av denne øvelsen. Yoga har blitt populært i Vesten, og er godt kjent på grunn av sine mange positurer.
Mens yoga er ofte sett på som bare å være en øvelse i Vesten, er det en viktig del av buddhismen, hinduismen og jainismen. For de som er tilhengere av disse religionene, er yoga ikke bare sett på som en øvelse, men er også en metode som kan brukes for å oppnå opplysning. Denne praksisen har eksistert i tusenvis av år, og har vært nevnt i en rekke viktige indiske tekster som Upanishadene og Bhagavad Gita. Contemporary yoga består av en rekke ulike prinsipper, og mange av disse er hentet fra indiske religioner.
Formålet med stillinger er å holde kroppen sunn og passform. Utøvere vil ofte chant, og kan utføre pusteteknikker også. Meditasjon spiller en viktig rolle i yoga, og mange vestlige yoga etablissementer presentere praksisen på en måte som kan hjelpe de som ikke praktiserer hinduismen. Mange mennesker i Vesten er tiltrukket av yoga, fordi av sin evne til å slappe av både kroppen og sinnet. I tillegg til dette, er det en fin måte å holde seg fysisk form. Mange som praktiserer yoga se den som en fin måte å forbedre sin helse eller forbedre funksjon av deres sinn.
Målet med litt yoga utøvere er å oppnå det som kalles samadhi. Samadhi er en kompleks mental tilstand hvor en person kan oppnå ecstasy. Målene for de som praktiserer yoga vil variere basert på deres religion og bakgrunn. De som praktiserer hinduismen mener at yoga er borte med å komme nær Gud. Buddhister tror at yoga kan hjelpe enkeltpersoner oppnå et dypere nivå av visdom. Vestlige land sted en vekt på individualisme, kommer så mange folk i Vesten bruker yoga som en metode for selv forbedring.
Yoga er en svært gammel praksis som legger vekt på å ha full kontroll over kroppen og sinnet. Mange som bruker den tror at de vil være i stand til å få innsikt i den underliggende strukturen av virkeligheten. Den Yogi er en person som vil oppnå en tilstand av opplysning der deres tanker vil opphøre, og de vil oppnå en type union. Yoga er et svært komplekst tema som kan bety forskjellige ting for forskjellige mennesker. Selv om man ikke ønsker å oppnå enligtenment, kan denne praksisen tillate dem å forbedre sin egen innsikt. Selv om yoga har sterke forbindelser til indiske religioner, er det ikke en religion i seg selv. Selv om den nøyaktige alderen på denne praksisen ikke er kjent, er det anslått at den har eksistert i minst 6000.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar